Ebben az időpontban semmiképpen ne egyél, ha egészséges fogakat akarsz

A,Close-up,Portrait,Of,A,Young,Woman,With,Light,Brown
Shutterstock/Copyright (c) 2024 Prostock-studio/Shutterstock. No use without permission. - Prostock-studio
szájápolás étkezés fogak
A fogorvos érdekes tanácsot adott azoknak, akiknek fontos a szájápolás. A szakértő szerint a fogak egészségének megőrzése érdekében a nap egy bizonyos szakaszában nem ajánlott étkezni.

Bár mindenki tudja, hogy a rendszeres fogmosás és fogselyem használata elengedhetetlen az egészséges fogak fenntartásához, a szakember szerint az ebéd utáni kétórás időszakban különösen fontos, hogy ne együnk semmit. A fogorvos úgy véli, hogy ez az időszak lehetőséget ad a nyálnak arra, hogy természetesen tisztítsa és újra ásványosítsa a fogakat, csökkentve ezzel a fogszuvasodás és a fogzománc eróziójának kockázatát.

fogak
A fogak egészsége érdekében ebéd után ne együnk
Forrás: Shutterstock

A fogak egészsége érdekében ebéd után ne együnk

A szakértő kiemelte, hogy reggel a nyál általában savasabb, és lassabban termelődik, míg ebéd után a nyál pH-értéke emelkedik, ami hatékonyabb védelmet nyújt a fogaknak az újra ásványosítás által. A fogorvos továbbá azt is hangsúlyozza, hogy a megfelelő ebédválasztás nagyban befolyásolja a nyál minőségét a nap hátralévő részében. 

Az, amit ebédre eszünk, hatással van a nyál minőségére az egész délután folyamán. Egy saláta vagy más egészséges opciók elősegíthetik a jobb szájhigiéniát

 – mondta. Hozzátette, hogy egy kevés xylitol használata is segíthet a hasznos nyáltermelés serkentésében ebéd után.

A szakértő tanácsai között szerepel az is, hogy ebéd után kerüljük az egyéb italok fogyasztását a vízen kívül. Ez lehetővé teszi a nyálnak, hogy megfelelően végezze a fogak tisztítását és védelmét. Végezetül hozzátette: „Ezek az apró változtatások a napi rutinban hosszú távon jelentős hatással lehetnek a fogak egészségére."

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.