Összezsugorodik a pénisz az idő múlásával, de ennek nem csak az öregedés az oka

Impotent,Man,Worrying,About,His,Penis,And,Erection,Failure,,
Shutterstock - Feel Photo Art
öregedés pénisz kutatás
A legtöbb férfit aggasztja a kérdés, most a szakértő adott rá választ. Vajon tényleg összemegy a pénisz az idő múlásával?

Bár technikailag nem lehetséges, hogy a pénisz mérete drámaian csökkenjen, kiderült, hogy számos különböző tényező befolyásolhatja egy férfi erekciós képességét, ami az idő múlásával bizony gyengülhet.

pénisz
A pénisz is öregszik?
Forrás: Shutterstock

A pénisz is öregszik?

Mary Samplaski, a Kaliforniai Egyetem urológusa és a férfi meddőség szakértője figyelmeztetett, hogy a férfiak életkora és életmódja negatívan befolyásolhatják a pénisz erekciós képességét. A "tumescence" orvosi kifejezés, amely a barlangos szövetek vérrel való normális telítődését jelöli, a szexuális izgalom és a szexuális aktivitásra való felkészültség jele.

„Nincs igazán orvosi eszköz a pénisz zsugorodásának mérésére”mondta Dr. Samplaski. „Azt tudjuk, hogy a dohányzás és az életkor csökkentheti a tesztoszteron termelést.”

Tanulmányok kimutatták, hogy a dohányzás károsíthatja az ereket, és gátolhatja a megfelelő véráramlást – ami viszont hatással lehet az erekciókra.

Bár az orvosok nem teljesen értik a tesztoszteron és az erekciós diszfunkció közötti kapcsolatot, a kutatások alapján elmondható, hogy a tesztoszteron csökkenése befolyásolhatja az erekciók erősségét. Dr. Samplaski azt is megjegyezte, hogy olyan állapotok, mint a szívbetegség, a cukorbetegség vagy a pajzsmirigy problémák okozhatnak változásokat az erekciós erősségben.

A túlsúly szintén lehet egy másik ok. Dr. Samplaski elmagyarázta, hogy a zsír olyan enzimet tartalmaz, amely a tesztoszteront ösztrogénné alakítja, ami erekciós problémákat és here zsugorodást okozhat.

A mozgás természetes módja a tesztoszteron szint emelésének. A tesztoszteron fontos a férfi funkcionális szervek egészségéhez és jólétéhez

– mondta.

Furcsamód, a "túl sok" szex is szerepel a hímvessző zsugorodásának okai között, mivel a túlzott szexuális aktivitás sérüléseket okozhat, amelyek hegszövet felhalmozódásához vezethetnek.

Az orvosi szakértők azonban figyelmeztetnek, hogy a méretcsökkenés rendkívül ritka jelenség.

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.