Egy hétig nem ült le a férfi, megdöbbentő változásokat tapasztalt a testében

Man,Doing,Stretch,Exercise,At,Work,In,Office
Shutterstock/Copyright (c) 2022 Andrey_Popov/Shutterstock. No use without permission. - Andrey_Popov
egészség állás változás ülés
Egy YouTuber kipróbálta, milyen az élet állva. Feküdnie is csak akkor lehetett, amikor aludt, az ülés abszolút tilos volt egy hétig. A férfi elmesélte, milyen megdöbbentő változásokat tapasztalt a testében az egy hét ácsorgás alatt.

Tanulmányok szerint az ülés csökkentése vagy akár megszakítása felállással, javítja a vérkeringést, az anyagcserét, a szív egészségét, a mentális egészséget és még az élettartamot is. Sőt, napi egy óra állás csökkentheti a koleszterinszintet is.Tehát, az állás jót tesz az egészségünknek, de mi van akkor, ha egy hétig egyáltalán nem ülünk le? Egy férfi kipróbálta, és meglepő változásokat tapasztalt a szervezetében. 

változás
A változáshoz változtatnia is kellett: vett egy álló íróasztalt
Forrás: Shutterstock

Változást akart, úgy döntött, inkább ácsorog

A férfi úgy döntött, hogy komoly kihívás elé állítja magát: egy hétig nem ül le. A YouTuber minden este nyolc óra alvást engedélyezett magának, ami azt jelentette, hogy ebben az időben nem kellett állnia. Ám az alvási időn kívül minden egyes percet állva töltött.

Pigmie a videóban elmagyarázta, hogy az átlagos amerikai körülbelül 9 és fél órát ül minden egyes nap, ezt a trendet akarta megtörni. Az egyhetes kísérlethez vásárolt egy álló asztalt, hogy el tudja végezni a szokásos munkáját. Bár kezdetben a véleménye az állásról meglehetősen pozitív volt, ez idővel változni kezdett.

„Úgy éreztem, hogy a dolgok kényelmesen a jó irányba haladnak” — mondta, mielőtt közölte, hogy a WC érintése nélkül üríteni elég kínos és nehézkes is.

A hét előrehaladtával Pimie egyre jobban élvezte az alvást, mivel egyre nehezebb volt állnia. Kezdett ízületi fájdalmaktól szenvedni, rendkívül fáradt volt, és még egy olyan rossz testtartást is kialakított, amit sok otthonról dolgozó ember ismer. A hét nagyon felemásan telt számára, a fájdalom szintje folyamatosan ingadozott. A hét végére Pigmie felfedezte, hogy körülbelül egy kilót hízott.

Bár ez meglepő lehet, a YouTuber a videóban elmondta, hogy hét közben állandóan éhes volt. Ennek következtében a szokásos étrendjéhez képest sokkal többet evett. A székletürítési szokásai is megváltoztak, ezzel kapcsolatban azt mondta: 

„Úgy éreztem, hogy az emésztésem sokkal jobb volt, mivel többet álltam a nap folyamán. Egyszerűen úgy tűnt, mintha a dolgok gyorsabban és gördülékenyebben mennének”.

Miután megtekintett egy sor előtte-utána összehasonlítást, azt is felfedezte, hogy a kísérlet eredményeként a felsőtestét meglehetősen lomhán tartja, ezzel szemben az javulást tapasztalt a gerinc alsó szakaszának tartásában.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.