A világhírű zenészt a rák egy ritka és agresszív formájával diagnosztizálták

The Cure Performs At North Island Credit Union Amphitheatre
Getty Images/The Cure Performs At North Island Credit Union Amphitheatre - Harmony Gerber
diagnózis Roger O'Donnell rák zenész
A The Cure ikonikus billentyűse nemrég nyíltan beszélt rákdiagnózisáról. A zenész a közösségi oldalán osztotta meg történetét, elárulta, először nem vette komolyan a jeleket, a biopszia eredménye lesújtó volt.

Szeptember elsején Roger O'Donnell, aki 1987 óta tagja a The Cure együttesnek, szívszorító posztolt tett közzé az X-en (korábban Twitter). A zenész elárulta, hogy "egy nagyon ritka és agresszív limfómával" diagnosztizálták. Roger O'Donnell elmondta, hogy hónapokig figyelmen kívül hagyta a tüneteket, de végül orvoshoz fordult, és a műtét után érkező biopszia eredménye sokkoló volt számára.

zenész, The Cure, Roger O'Donnell
A The Cure ikonikus billentyűse nemrég nyíltan beszélt rákdiagnózisáról: a zenész eleinte nem vette komolyan a jeleket
Forrás: Getty Images

A világhírű zenész sokkoló bejelentése

Először nem vettem komolyan a jeleket, de végül orvoshoz mentem, és a műtét után a biopszia eredménye lesújtó volt

 - emlékezett vissza O'Donnell a diagnózis előtti időszakra.

O'Donnell 11 hónapos intenzív kezelésen esett át, amely során világszínvonalú szakértők segítették gyógyulását. A zenész elmondása szerint különleges immunterápiás kezelést kapott, amelynek része volt néhány modern és száz évvel ezelőtt kifejlesztett gyógyszer is, emellett pedig sugárkezelésen is átesett.

Tavaly ősz óta kezelnek, és mostanra jól vagyok, az előrejelzések pedig fantasztikusak

– tette hozzá a zenész. A betegség elleni harc nehézségeit humorral fogadta: „A gyilkos baltás kopogtatott az ajtón, de mi nem nyitottunk neki ajtót” – viccelődött.

Roger O'Donnell arra buzdította követőit, hogy amennyiben tüneteket észlelnek, minél előbb forduljanak orvoshoz. „A rák LEGYŐZHETŐ, de csak akkor, ha időben diagnosztizálják, ezért ha csak a legkisebb gyanú is felmerül bennetek, menjetek el kivizsgálásra” – figyelmeztetett.

Az 5 legagresszívebb ráktípus, amelynek túlélési esélye alacsony

Hogy egy rákbetegség a legagresszívebbek közé tartozik-e, az számos tényezőtől függ: a rák típusától, attól, hogy a diagnózis felállításakor hányadik stádiumban van, és attól is, milyen kezelést kapott már a beteg. A kutatók és orvosok több mint 200-féle ráktípust különböztetnek meg, amelyek között vannak gyakoriak és ritkák, könnyen kezelhetők és nem kezelhetőek, szolídak és agresszívek. Az, hogy ritka egy betegség, még nem jelenti azt, hogy agresszív is, bár tény, hogy a legveszélyesebb daganatos megbetegedések között szerepelnek kifejezetten agresszív ráktípusok is, amelyeknek a túlélési esélye alacsony. Agresszív tehát, az a ráktípus, amelyik vagy gyorsan terjed, vagy olyan helyen van, ahol nem műthető, nehezen vagy egyáltalán nem kezelhető, a korai felismerése korlátozott, vagy ezek mindegyike.  Ide kattintva megtudhatod, ezek közül melyik az öt legagresszívebb.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.