3 dolog, amit a japán nők mindennap megtesznek a boldog életért

titok boldogság szokás Japán
A japán nőknek az egyszerű, de hatékony szokások segítenek abban, hogy megőrizzék az egészségüket és boldogságukat. Ezek a napi rituálék a testi-lelki harmónia elésérét segítik a modern élet kihívásai közepette. Lesd el a trükkjeiket, hogy te is 100 évig élj!

Japán az egészséges életmód, a hosszú élet és harmónia földje. A japán nők különösen figyelnek arra, hogy minden napjukat olyan apró szokásokkal gazdagítsák, amelyek hozzájárulnak a jólétükhöz. Ezek a szokások a testi és lelki egyensúly megtartását célozzák, és segítenek megőrizni a boldogságot a mindennapokban. Lássuk, melyek azok a rituálék, amelyeket a japán nők rendszeresen gyakorolnak a boldogság érdekében.

japán nők, torna, ikigai
A japán nők három dolgot tesznek meg minden nap a boldog életért
Forrás: Shutterstock

3 dolognak köszönhetik a kiegyensúlyozottságukat a japán nők

1. Mindennap mozognak legalább 5 percet az egészségükért: Radio Taiso

A japán nők számára a mozgás része a mindennapoknak, de nem kell órákig tartó edzésekre gondolni. Egy régi hagyomány, a Radio Taiso, segít ebben, amely egy rövid, 3-5 perces, reggeli testgyakorlatsor. A Radio Taisót az 1920-as években terjedt el Japánban, és a mai napig szerves része a kultúrának. Az egyszerű, de hatékony gyakorlatokat reggelente a rádió közvetíti, és a cél az, hogy mind a fiatalokat, mind az időseket egy kis napi testmozgásra ösztönözzék. A Radio Taiso gyakorlatai javítják a vérkeringést fokozzáka test hajlékonyságát, és segítenek abban, hogy energikusan induljon a nap. 

2. Mindennap van egy tevékenység, amiben elérik a flow-t

A japán nők nemcsak a testi egészségükre, hanem a mentális kiegyensúlyozottságukra is nagy hangsúlyt fektetnek. Ehhez mindennap egyszer megélik a flow élményét. Kiválasztanai egy tevékenységet, és akkor, abban a pillanatban csak arra figyelnek, annyira elmélyülnek benne, hogy minden más megszűnik körülöttük. Ez lehet egy egyszerű házimunka is, például a virágok locsolása, vagy a hobbijuk is, amire éppen időt szakítanak, de lehet ez egy csésze finom tea kortyolgatása is. Amikor a figyelmüket teljesen egy feladatra összpontosítják, és a mindennapi gondok eltűnnek, akkor érik el a mély belső nyugalmat, és átélik az alkotás örömét. Az elmélyült koncentráció nemcsak a stresszt csökkenti, hosszú távon hozzájárul a boldogabb, kiegyensúlyozottabb élethez.

3. Ikigai: A nap céljának megtalálása

Az „ikigai” kifejezés a japán életfilozófia egyik sarokköve, ami azt jelenti: „az élet értelme”. A japán nők mindennap keresnek magukat egy saját „ikigait”, vagyis kiválasztják azt a tevékenységet vagy célt, ami motiválja őket, és örömöt ad. Legyen az munkájuk egy részfeladata, vagy a családi kapcsolatok ápolása, a napjuk mindig tartalmaz olyan pillanatot, amely hozzájárul ahhoz, hogy aznap hasznosnak érezhették magukat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.