Komoly fertőzéseket okozhat a szempillaspirál – hogyan előzzük meg ezeket?

fiatal nő szempillaspirállal
Shutterstock - Volodymyr TVERDOKHLIB
allergiás reakció szempillaspirál fertőzés
A szempillaspirál okozta allergiás reakciók viszonylag gyakoriak és eltérő súlyosságúak lehetnek. A tünetek között szerepel a szemhéjak vagy a szem körüli bőr vöröses duzzanata, amely égő, viszkető fájdalommal járhat. Egyes szempillaspirálok használata kiszáríthatja és törékennyé teheti a pillákat és ez akár a szempillák elvesztését is eredményezheti.

A szempillaspirálok olyan tartósítószereket, pigmenteket, viaszokat és egyéb vegyületeket tartalmaznak, amelyek egyes embereknél allergiás reakciót váltanak ki, mivel a szervezetük károsnak ítéli meg a ezeket az anyagokat. A használat során a szempillaspirál pálcáival könnyen baktériumokat juttathatunk a termékbe, ezért a következő használatnál a szennyezett pálca különböző szemfertőzéseket, irritációt okozhat.

szempillaspirálozó nő
A szempillaspirál használata fertőzéseket okozhat
Forrás: Shutterstock

A szempillaspirál okozta allergia okai

Dr. Ashley Brisette – a TikTok közkedvelt szemsebésze szerint – az egyik leggyakoribb irritáló anyag, amit a szempillaspirál tartalmaz: az illatanyag.

Az emberek mindig meglepődnek, amikor megtudják, hogy a szempillaspirálban is lehet illat. Ez egy gyakori adalékanyag néhány más termékben, és tudjuk, hogy az illat valójában az egyik legnagyobb bűnös abból a szempontból, hogy irritáció és érzékenység alakul ki, különösen az érzékeny szeműeknél.

Néhány hasznos tipp, amelyekkel megelőzhetjük a szempillaspirál okozta fertőzéseket

1. Válassz kiváló minőségű terméket.

2. Cseréld rendszeresen a szempillaspirálod (3-6 havonta érdemes).

3. Ne használd másét és ne add kölcsön a spirálodat.

4. Mindig tartsd tisztán a szempillaspirálodat és a sminkeszközeidet is.

Léteznek olyan szempillaspirálok is, amelyek kifejezetten érzékeny szemre valók, ha te is tapasztaltad már az allergiás reakciók egyikét, vagy biztosra akarsz menni – érdemes kipróbálnod ezeket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.