Mézes, gyömbéres, wokban pirított zöldség tofuval |
Hozzávalók a zöldséghez: |
- 3 evőkanál olaj
- 1 db nagy vöröshagyma, saute-ra szeletelve
- 1 db répa, vékonyra szelve
- 1/2 brokkoli, részeire szedve, szára megpucolva, felvágva
- 10 db csiperkegomba, felszeletelve
- 3 db szárított shiitake gomba, vízben beáztatva 20 percre, felszeletelve, szára eltávolítva
- 1/8 csésze bambuszrügy, felszeletelve (opcionális)
- 1 csomag kemény tofu, csomagoljuk konyharuhába, helyezzünk rá nehezéket néhány percre, hogy a felesleges folyadékot kipréseljük belőle, majd vágjunk hosszú, vastag csíkokat belőle
- 2 csésze kínai kel, szeletekre vágva, szár és levelek elkülönítve
- 1 db kis csípős zöldpaprika, felszeletelve (opcionális)
- fekete szezámmag a tálaláshoz (opcionális)
- só, bors
Hozzávalók a szószhoz: |
Elkészítés: |
A szószhoz egy tálban keverjük össze a hozzávalókat, és tegyük félre.
A zöldségek elkészítéséhez hevítsünk olajat egy wokban, és elsőként pirítsuk meg a hagymát. Adjuk hozzá a répát, a brokkolit, és keverjük gyorsan egy percig. Adjuk hozzá a kel torzsás részét, a csiperkegombát, a shiitaket, a tofut, a kínai kel maradékát és a bambuszt, majd a zöldpaprikát. Folyamatosan kevergetve süssük a zöldségeket addig, amíg már majdnem megpuhultak, de még egy kicsit ropogósak. Sózzuk, borsozzuk egy kicsit. Öntsük hozzá a szószt és keverjük, amíg besűrűsödik. Tálaljuk fekete szezámmaggal.
Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!
Tudtad? |
Az Origo Borbár ajánlata: Bogdán Primavera 2009 |
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.