Francia diótorta |
Hozzávalók: |
- 1/2 csésze pirított dió
- 3 tojás
- 1 csésze sucanat (finomítatlan nádcukor)
- 1/3 csésze dióolaj
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 1 és 1/2 csésze bio finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál fahéj
- kevés vaj
Elkészítés: |
Az Origo Borbár ajánlata: Barbadillo Sherries Antonio Barbadillo Cream / Full Rich |
Fűszeres, diós édességről van szó, melyhez az ízeiben a desszerttel tökéletesen harmonizáló édes sherry lesz a választás. Nem is kérdés, ha a főételben dió, fahéj és még esetleg aszalt gyümölcs is van, akkor a sherry a kézenfekvő desszertbor mellé. Attól függően, milyen édes a desszert, választhatunk édesebb vagy szárazabb kísérőt mellé. Ezúttal egy édesebb desszert kerül a terítékre, így sherryből egy cream sherry-t választanék. Meghökkentő lesz az a harmónia, amit a szánkban produkál ez a párosítás, nem lehet abbahagyni, még egy szelet és mégegy pohár garantált, úgyhogy szép nagy üveggel válasszunk belőle. Ha esetleg maradt, akkor három hétig is eláll, és önmagában, vagy egy dióval megszórt vaníliafagylalt mellé is tökéletes desszert lesz.
Makifood főzőiskola
Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.