Tipp! Felismerhetetlenné alakították a híres színésznőt. Kattints a galériáért! |
Washingtoni sas
Hozzávalók:
- 2 cl vodka
- 2 cl szederlikőr
- 2 cl narancslé
- koktélcseresznye
- 500 g eper
- 3 levél zselatin
- víz
- cukor
- 2 dl pezsgő
- tejszínhab
- jég
Áztasd hideg vízben 10 percig a zselatint, közben 1 deci vizet forralj fel ugyanannyi cukorral, majd add a sűrű cukorsziruphoz a jól kinyomkodott zselatint. Óvatosan keverd hozzá a pezsgőt, nehogy a buborékok elillanjanak, ezután szórd bele a kockára vágott epret, fedd le, és ha kihűlt a keverék, tedd a hűtőbe körülbelül 4 órára. Öntsd cukrozott szélű poharakba, kínáld jégkockával, díszítsd tejszínhabbal, koktélcseresznyével és friss eperrel.
Ziggy
Hozzávalók:
- 12 cl Creme de Violette likőr
- 4 cl Maraschino likőr
- 24 cl pezsgő
Először hűtsd be a likőröket és a pezsgőt! Amikor az italok már kellemesen hidegek, koktélkeverőben vagy más zárható edényben rázd össze a Maraschinót a Creme de Violette-tel, majd óvatosan, apránként keverd hozzá a pezsgőt. Jéggel, jéghidegen kínáld.
Pink Kangaroo
Hozzávalók:
- 8 cl maracujalikőr
- 8 cl brandy
- 4 teáskanál Grenadine (gránátalmaszirup)
- 20 cl száraz pezsgő
- citrom
- koktélcseresznye
- jégkocka
Egy koktél-shakerben rövid ideig, de erősen rázz össze 2 jégkockát a maracujalikőrrel, a brandyvel és a gránátalmasziruppal. Oszd szét a koktélt poharakba, majd öntsd fel jéghideg pezsgővel, egy leheletnyit keverd meg koktélkanállal. Citromkarikával és koktélcseresznyével kínáld.
Walzer
Hozzávalók:
- 12 cl gin
- 12 cl vermut
- 24 cl pezsgő
- citromlé
- jég
- citrom
Egy shakerben rövid ideig, de erősen rázz össze zúzott jeget a ginnel és a vermuttal, majd öntsd poharakba a keveréket. Ezután lassan keverd hozzá a lehűtött pezsgőt. Citromkarikával, szívószállal szervírozd.
Spotlight
- 12 cl meggylikőr
- 4 cl Campari
- 4 cl gin
- 4 cl száraz vermut
- 24 cl pezsgő
- koktélcseresznye
- szőlő
- narancs
- jégkocka
Öntsd egy keverőpohárba a gint, a Camparit, a vermutot és a meggylikőrt, majd rázd össze 2-3 jégkockával. Ezután add hozzá a pezsgőt, keverd meg egy pillanatra, és öntsd poharakba. Díszítsd narancsszeletekkel, koktélcseresznyékkel és szőlőszemekkel.
Tipp! Less be a X-Faktor sztárjának gardróbjába! Kattints a galériáért! |
Hugo
Hozzávalók:
- 15 cl pezsgő
- 1-2 cl bodzalé
- lime
- mentalevél
- szódavíz
- jégkocka
Vágd a limette-et szeletekre, tépj le néhány mentalevelet, és oszd el a poharakba, majd önts rájuk 1-2 teáskanál bodzalevet, koktélkeverő kanállal óvatosan nyomkodd meg, ezután jöhet a pezsgő! Díszítheted még mentalevelekkel, jégkockákkal és limette-karikákkal.
Zöld özvegy
Hozzávalók:
- 40 cl Blue Curacao
- 50 cl narancslé
- 50 cl maracujalé
- 100 cl száraz pezsgő
- narancs
- jég
Keverd össze a Blue Curacao-t jégkockával, narancs- és maracujalével, majd öntsd hozzá a jégbe hűtött pezsgőt. Narancsszeletekkel díszítsd.
Yellow Cab
- 30 cl maté tea
- 10 cl maracujanektár
- 5 cl pezsgő
- citrom
Keverd össze a maté teát a maracujanektárral, rázd össze néhány jégkockával, amíg a jég teljesen el nem olvad. Majd óvatosan keverd hozzá a pezsgőt, nehogy a buborékok elillanjanak a koktélból! Kínáld jégbe hűtött poharakban, díszítsd és ízesítsd citromkarikákkal.
Pretty Woman
Hozzávalók:
- 4 cl ananászlé
- eper
- porcukor
- 20 cl édes pezsgő
1-2 szem epret tegyél félre dekorációnak, a többit pedig a porcukorral és az ananászlével turmixold össze. Apránként öntsd a jéghideg pezsgőt az eperpüréhez, majd finoman keverd meg. Tegyél néhány jégkockát a poharakba, díszítsd a szélüket eperszeletekkel, majd így tálald a koktélt - íme a Pretty Woman.
Tipp! Szétszabdalták és újraélesztették őket. Kattints a galériáért! |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.