A fokhagymás-tepsis sült oldalast már a nagyink konyhájából jól ismerhetjük, de mai írásomban fiatal háziasszonyok számára dolgoztam át a receptet, hogy minél vonzóbbá tegyem a magyar konyhának ezt a régi nagy klasszikusát. Az alábbiakban elolvashatjátok, hogyan készül a modern sült oldalas.
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg oldalas
1 üveg BBQ szósz
2 teáskanál só
1 csomag petrezselyem
burgonya
Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés:
Az oldalast hosszanti irányba, 10 cm széles csíkokra daraboljuk, majd alufóliára helyezzük. A csíkok mindkét oldalát megszórjuk sóval, és bekenjük vékonyan BBQ szósszal, ezután fóliába csomagoljuk, majd fóliástól tepsibe téve, 160 fokon 45 percig sütjük. A sütési idő leteltével a fóliát eltávolítjuk, az oldalascsíkokat áttesszük egy sütőlemezre, majd ismét BBQ szósszal bekenve, 180 fokon, 15 perc alatt szép pirosra sütjük. Sült burgonyával és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Extra tippünk: A narancslében érlelt oldalas is nagyon finom, ehhez az oldalascsíkokat érleljük 1 éjszakán át narancslében úgy, hogy az teljesen ellepje a húst. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.