A hidegre forduló időben egyre fontosabb, hogy curryvel készült ételt fogyasszunk, ugyanis ez a fűszer felmelegíti a testünket, ami a lélekre is visszahat: kimelegedve hamarosan jókedvre derülünk.
Hozzávalók 4 személyre:
3 darab bőr és csont nélkül csirke alsócomb
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dl víz
1 teáskanál barna cukor
3 evőkanál olívaolaj
fél citrom reszelt héja
2 darab tisztított burgonya
1 darab zöldpaprika - nem csípős
1 szál póréhagyma, zölddel együtt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Így készítsd el:
Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a kockákra vágott csirke alsócombot és a tisztított burgonyát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a barna cukrot és a zúzott fokhagymát, majd felöntjük száraz fehérborral, megszórjuk curryvel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát, a tejszínt, vizet, reszelt citromhéjat, és ismét felforraljuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Extra tippünk
A leveshez fehér kenyér helyett fogyasszunk inkább rozsos, vagy teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyeret. |
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.