Hozzávalók:
fél kg érett szilva
1 dl mandulatej
4-5 ek. nádcukor
1 tk. őrölt fahéj
1 tk. szegfűszeg
kókuszolaj
5 dl víz
Elkészítés:
1. A megmosott, filézett szilvákat kevés, hevített kókuszolajra dobjuk.
2. Megszórjuk nádcukorral, fahéjjal és szegfűszeggel, lassú tűzön karamellizáljuk, majd felengedjük öt deciliter vízzel.
3 Összeforraljuk kb. 10 percig, míg a szilvák nem kezdenek el levet ereszteni.
4. Ha a szilvák megpuhultak, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mandulatejet.
5. Krémesre turmixoljuk, ha túl sűrű, adunk hozzá még vizet. Tányérokra szedjük, de később, lehűtve is nagyon finom.
Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: levesesfazék, fakanál, kés, vágódeszka, botmixer, tálkák
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.