Csodálatos ízvilágú, könnyen elkészíthető ebéd az egész család számára.
Hozzávalók:
400 g durum spagetti
1 db közepes cukkini
1/2 dl olívaolaj
5-6 db fürtös paradicsom (kisebbek)
1 cserép bazsalikom
1 db nagyobb fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
olasz fűszerkeverék (oregánó, majoránna, bazsalikom, vegamix)
1 dl növényi tejszín
himalaya só, bors
növényi sajt
Elkészítés:
1. Egy nagy fazékban felteszünk vizet főni 2 tk. himalaya sóval.
2. Míg a víz felforr, egy tapadásmentes, mélyebb falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és megdinszteljük először az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is.
3. Hozzáadjuk a fűszereket és a felkockázott paradicsomot. Kb. 5 percig kevergetve összepirítjuk, majd hozzáadjuk a zsülienre vágott, hámozatlan cukkinit is. Közepes lángon addig pirítjuk, míg a zöldségek megpárolódnak, majd hozzáadjuk a növényi tejszínt és készre forraljuk.
4. Közben, ha a víz felforrt, beletesszük a spagettit, és 8-12 perc alatt al dentére, vagyis kissé keményre, haraphatóra főzzük.
5. Ha a tészta megfőtt, leszűrjük, és összekeverjük a zöldséges raguval. Megszórjuk friss bazsalikomlevéllel, és tányérokra halmozzuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Szükséges eszközök: fazék szűrővel a tésztához, magasabb falú tapadásmentes serpenyő a szószhoz, keverőlapát, vágódeszka, kés, tányér
Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a receptet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.