Vajon amikor iskolás voltál, te is vártad a szerdát a tartalmas leves után második fogásnak kínált császármorzsa miatt? Most megmutatjuk, hogyan készítsd el!
Hozzávalók 4 személyre:
50 g mazsola
50 ml rum
2,5 dl tej
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olvasztott vaj
5 tojás
150 g liszt
50 g cukor
25 g porcukor
fél teáskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál só
porcukor a tálaláshoz
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A mazsolát kb. 30 percig rumba áztatjuk. Összekeverjük a tejet, a tojásokat, a cukrot, a vaníliát és a sót, majd kevergetés közben folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet, ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett mazsolát is. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. A mazsolás tésztát a felhevített vajra öntjük, és addig sütjük, amíg a tészta alja aranybarnára sül - kb. 5-6 perc alatt. Megfordítjuk, és a tészta másik oldalát is aranybarnára sütjük. Miután megsült, fakanállal kisebb csíkokra szeleteljük a tésztánkat. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, és megszórjuk porcukorral. Finoman összekeverjük a tésztadarabokat, és tovább sütjük addig, amíg a cukor elkaramellizálódik. Porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Extra tippünk:
Gyümölcslekvár és friss gyümölcs is jól illik hozzá, akárcsak a vaníliafagylalt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.