Szilveszteri előzetes 1. - Rumos gesztenyetorta

rum gesztenye sztárszerző narancslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Egy finom és rendkívül egyszerű süteményt ajánlunk az év utolsó napjaira, vagy akár magára az óévbúcsúztató bulira. Szilveszter éjszakáján úszunk a pezsgőben és a mámorban, ezért a süteményt is megbolondítottuk némi alkohollal.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

2 csomag gesztenyemassza
25 dkg háztartási keksz
13 dkg vaj
1 narancs leve
5 cl rum

A habtetőhöz:

3 tojásfehérje
6 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A háztartási kekszet ledaráljuk, majd egy műanyag keverőtálban összekeverjük az olvasztott vajjal. Az így kapott masszát egy magas peremű tortaforma aljára nyomkodjuk, majd kis időre hűtőbe tesszük. Közben a kész gesztenyemasszát krumplinyomón átnyomjuk, vagy reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a rumot, hozzáfacsarjuk a narancs levét, és a megkeményedett tortaalapunkra helyezzük, amelyen egyenletesen elsimítjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a gesztenyeréteg tetejére simítjuk. A sütő grillező funkcióján addig sütjük, amíg halványszínű lesz – körülbelül 1-2 perc, vigyázzunk, mert könnyen elég. A gesztenyetortát cikkekre vágva tálaljuk.

Elkészítési idő: 15 perc

Extra tippünk:

Tehetünk bele 1 teáskanál őrölt fahéjat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.