Life Network falatka recept stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Most például az izgalmas ízvilágú tofus-baconös-avokácós falatkák elkészítését mutatja meg.

Igazi vendégváró falatkák, amiknek senki nem tud ellenállni.

Hozzávalók:

fél blokk füstölt tofu
teriyaki szósz
1 db avokádó
kevert zacskós saláta
1 db paradicsom
Joya Cremesse
savanyú uborka
4 szelet korpás toast kenyér

Forrás: Stőhr Gréta

Elkészítés:

1. A füstölt tofut vékony szeletekre vágjuk és kókuszolajon megpirítjuk, teriyaki szósszal meglocsoljuk
2. Toast kenyeret pirítunk, megkenjük növényi tejföllel vagy tojásmentes majonézzel, ráborítjuk a füstölt tofut, adunk hozzá salátát, paradicsomot és avokádószeleteket, majd beborítjuk egy másik toasttal
3. Háromszög alakúra vágjuk őket, és fogpiszkálóval rögzítjük.

Elkészítési idő: 25 perc
Szükséges eszközök: serpenyő, kések, vágódeszka, kenyérpirító, tányérok, fogpiszkáló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.