Tejberizs és tejbegríz: komoly riválisok. Talán egy fokkal többen kedvelik a tejbegrízt, de annak az elkészítése sok bonyodalommal jár, különösen, ha a gríznek csomósodni támad kedve... A tejberizst viszont nem lehet elrontani - ha így készíted el!
Hozzávalók 4 személyre:
1 bögre rizs
fél bögre tej
1 dl tejszín
1 bögre víz
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
1 kis darabka citromhéj
1 mokkáskanál só
4 evőkanál eperlekvár
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A rizst alaposan átmossuk, majd vízben, alacsony lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd fedővel lefedve, körülbelül 15 perc alatt félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a tejet és a citromhéjat. Folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük, majd a kemény habbá vert tejszínt is hozzákeverjük. Alaposan összedolgozzuk, poharakba vagy tálakba töltjük, és eperlekvárral tálaljuk.
Extra tippünk:
A tejberizs főzésekor adhatunk hozzá reszelt kókuszt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.