Hozzávalók 4 személyre:
a csirkéhez:
4 darab kiscsirke, egészben
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
a parajkrémhez:
45 dkg gyorsfagyasztott, tisztított, vágott parajlevél (mirelit parajkrém)
2 gerezd zúzott fokhagyma, szeletekre vágva
2 evőkanál olaj
1,5 dl tejszín
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, majd a hát és a melle csontjait eltávolítjuk. Ezután bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. 10 percig állni hagyjuk, majd felhevített, olaj nélküli serpenyőben bőrrel lefelé elkezdjük sütni. A csirkékre helyezzünk egy vízzel teli lábost, hogy jól lepréselje azokat, így sokkal hamarabb elkészülnek, ráadásul a hús szaftos, a bőr pedig ropogós lesz. Így sütjük kb. 3 percig, majd a súlyt levesszük a tetejükről, megfordítjuk, a vízzel teli lábost ismét rájuk helyezzük, és megint 3 percig sütjük. Ezután megint eltávolítjuk a súlyt, a lángot a serpenyő alatt kicsire állítjuk, és a húst mégegyszer megfordítva, súly nélkül, még 4 percig sütjük. Az idő leteltével a serpenyőt félrehúzzuk, megszórjuk a csirkéket a finomra vágott petrezselyemmel, és 10 percre lefedjük. Ilyenkor bár a tűz nem éri a serpenyőt, a csirkénk a fedő alatt mégis tovább fog puhulni, és egyben melegen is tudjuk tartani. Közben a fokhagymát szeletekre vágjuk, kevés olajon elpirítjuk, majd hozzáadjuk a parajkrémet, a tejszínt, a sót, az őrölt fekete borsot, és alaposan összekeverjük. Pár perces kevergetés után a vasalt csirkével tálaljuk.
Extra tipp:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.