Hozzávalók 4 személyre:
a húshoz:
8 darab ujjnyi vastag, csontos sertéskaraj
10 dkg császárhús
1 fej vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só
olaj a sütéshez
a pirított galuskához:
12 evőkanál liszt
2 egész tojás
fél dl víz a galuska tésztájához
Elkészítési idő: 50 perc
Elkészítés:
A sertéskaraj mindkét oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd egy felforrósított serpenyőben mindkét oldaláról szép pirosra sütjük. Ezután a serpenyőből kivesszük a hússzeleteket, és tálalásig melegen tartjuk azokat. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a kockákra vágott császárhúst és a kockákra vágott vöröshagymát. A galuskának egy nagyobb fazékban felteszünk sós vizet forrni. Összekeverjük a lisztet, a tojásokat és a kevés vizet, galuskatésztát készítünk belőle, majd a vágódeszkán hosszú, vastag csíkot húzunk belőle és a kés fokával a forró vízbe szaggatjuk. Miután a galuskák feljöttek a víz tetejére és megduzzadtak, leszűrjük. A galuskákat összekeverjük a felhevített, megpirított császárhúsos hagymával, majd még 2-3 percig pirítjuk, végezetül a megsült karajszeletekkel tálaljuk.
Extra tippünk:
Köretként pirított galuska helyett tojásos galuskával is kínálhatjuk, ebben az esetben a piruló galuskákhoz adjunk 3 darab felvert egész tojást is, majd a tojásokkal együtt pirítsuk pár percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.