Akár egy ízletes reggelire vágysz, akár piknikezni indulsz, ez a fogás mindenképp nyerő lesz, kóstold meg te is!
Hozzávalók 4 személyre:
húsleves hozzávalói, ahogy te készíted
1 kg marhaszegy
1 teáskanál só
2 evőkanál étolaj
kenyér a tálaláshoz
Elkészítés ideje: elősütés 8-10 perc, főzés 1,5-2 óra
Elkészítés:
Felhasználás előtt sóval bedörzsöljük a húst, a külsejét megkenjük vékonyan olajjal, majd sütőbe téve, 200-250 fokon 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. Figyeljünk arra, hogy a sütés után már ne szúrjunk a húsba. Ezután a hideg vizet feltesszük egy nagy fazékban főni, majd elkészítjük a húslevest a megszokott módon. Miután a hús megpuhult, kivesszük a levesből, még melegen műanyag fóliába tekerjük, majd hűtőbe téve lehűtjük. Vékony szeletekre vágva, pirítóson vagy friss kenyéren tálaljuk – adhatunk mellé még tormakrémet, mustárt és wasabit is.
Extra tippünk
Ennek az elkészítésével egyszerre kaphatsz egy finom húslevest és egy ízletes hideg sültet is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.