Most eláruljuk, melyek a mi kedvenc karácsonyi édességeink - ezeket minden évben megsütjük és együtt falatozunk belőlük az ünnepek előtt. Ha van kedved, készítsd el őket te is! Garantált lesz a siker!
Menyes Barbara - az Ez zsír!, a Trend és az Utazás rovatok vezetője. Kedvenc karácsonyi sütije a diós kosárka, amit édesanyjával együtt készítenek minden évben.
Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 20 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 db tojássárgája, 1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez: 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 15 dkg dió, baracklekvár
Elkészítése: Összegyúrjuk az alapanyagokat, linzertésztát készítünk belőle, a hűtőben 30 percet állni hagyjuk. Ha lágy a tészta, tegyél hozzá még egy kevés lisztet. Diónyi darabokat formálunk, melyeket belenyomkodunk a formába. A kosárkákba pöttyintek 1-1 teáskanál baracklekvárt, majd jöhet a töltelék. A tojást egy csipet sóval és a citromlével felverem, utána lassan adagolom a cukrot, amivel kemény habbá verem. Ehhez a kemény habhoz fakanállal finoman hozzákeverem a diót, hogy ne törjön meg. A habot elosztom a kosarakban. 170-180 fokon 20 percig sütöm, a tésztának nem kell megbarnulnia.
Mengyán Eszter: főszerkesztő-helyettes. A csokis-narancsos muffin az egész család kedvence. Az íze, az illata és a közös sütés minden pillanata bearanyozza az ünnepeket.
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 3 ek barackíz nagymama lekvárjából, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése: Keverd össze a lisztet a sütőporral, a kakaóporral egy tálban. Egy másikban keverd össze a tojást a vajjal, a cukorral és a barackízzel, majd keverd össze a két tál tartalmát. A végén kerüljenek bele a durvára vágott csokidarabok. 170 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 25 percig. Karácsonykor szépen díszítsd ki!
Kassai Tini - a Dr. Life és a Törd meg a csendet! rovatok vezetője. Kedvence a nosztalgia hókifli, amelyet párja előző feleségének dédnagymamájától örökölt a család.
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg zsír, 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1,5 dl tejföl, csipetnyi só, 1 kávéskanál porcukor
Elkészítése: A szobahőmérsékletű zsírt habverővel pár percig verjük, belemorzsoljuk az élesztőt, kicsit elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, sót, porcukrot és kézzel összegyúrjuk. Érdemes este nekiszaladni, mert egy éjszakát pihentetni kell a tésztát a kamrában - nem a hűtőben. Másnap reggel lisztezett deszkán kb 2-3 mm-re nyújtjuk és tetszés szerinti méretű köröket szaggatunk. A tölteléket a kör közepébe rakjuk, félbehajtjuk, kicsit összenyomkodjuk a kiflicskék szélét és előmelegített - közepesen forró sütőben – kb. 20 percig sütjük. Nem kell megpirítani a tésztát, mert gyorsan szárad, akkor jó és akkor marad omlós, amikor már érezhetően szikkadt a tészta, de még alig van színe. Még forrón kell porcukorba forgatni. A töltelék lehet mák, dió, mandula vagy gesztenye, esetleg az évek óta a kamra polcán kuksoló szilvalekvár - ezt úgyis a család ízlése határozza meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.