Néhány nap, és itt a fokhagyma világnapja! A legrégebb óta használt fűszernövényünket a „bűzös rózsa” névvel is illették – de nem csupán ezért van jelen a Virágkonyhában! No, nem is a vámpírok ellen, nem is szemmel verés ellen, inkább az ízéért. Azért, mert sütve, főzve és nyersen is teljesen más ízt ad, no és persze az egészségünkre gyakorolt számtalan jótékony hatásáért.
Most egy olyan receptet ajánlok, amelyben karakteres fűszerek vannak jelen, és amely fűszerek mind „virágok” is egyben: a tündérillatú levendula rozmaringgal – amelyről a középkorban úgy tartották, az a lány, aki megérint egy rozmaringágat, rögvest szerelembe esik – és a „bűzös rózsá”-val karöltve adják meg a jellegzetes, semmi máshoz nem hasonlítható aromáját ennek a cipónak.
Hozzávalók:
20 dkg rozsliszt
15 dkg kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanálnyi feketebors (őrölt)
1 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg élesztő
2-2,5 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 -1 evőkanál levendulavirág és rozmaring-levelecske apróra tépkedve
A különleges cipó elkészítési módját ITT találod! Kellemes sütést, jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.