Roberto konyhája: Karamellizált kacsacomb mentás-kapros ágyon, egészben sült juhtúrós lilahagymával

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája juhtúró recept kacsacomb étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész hetem nagy készülődéssel telt, Attila barátomat vártam haza Firenzéből. Sokat beszélgettünk, mit csináljunk, merre menjünk, és persze arról, mit együnk. Amikor kérdeztem, mi is legyen a ''welcome'' vacsora, azt mondta, rám bízza. De azért legyen üde és különleges. 

Nekem sem kellett több, pulyka, csirke, marha, disznó kilőve, de ihletet adott a piacon ez a két szép pár kacsacomb. Olyan hatalmasok voltak, hogy már meg is szállt az ihlet. Nekem a mentaíz a friss, miért is ne lehetne ettől üde, a lilahagyma pedig köretnek, juhtúróval nagyon különleges. Mondhatom, nem is maradt semmi, le is öblítettük pár pohár sörrel a bulinegyedben.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 4 főre:

Kacsacomb:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor kapor
  • 10 szál menta levele
  • 5 szál újhagyma
  • 30 dkg újburgonya
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • só, bors

Sült lilahagyma:

  • 4 db nagy fej lilahagyma
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 210 C°-ra. Készítsünk elő egy magas falú tepsit, és mossuk meg a zöldségeket. A burgonyát szeleteljük vékony szeletekre, és béleljük ki vele a tepsit. Vágjuk le a paprikákról a húst, és az egészben hagyott újhagymával helyezzük a burgonyára. Sózzuk, borsozzuk meg, és készítsünk ágyat a kaporból és mentalevelekből.

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Tisztítsuk meg a kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben mindkét oldalát, a bőrös felével kezdve süssük 4 percig. Vegyük alacsony lángra a tűzhelyet, kanalazzuk a serpenyőbe a barna cukrot és a mézet. Hagyjuk megolvadni és bevonni a comb alsó felét, majd fordítsuk meg, és karamellizáljuk a másik oldalát is fél percig. Helyezzük a tepsiben lévő zöldségágyra, öntsünk alá 1,5 dl vizet és alumíniumfóliával lefedve süssük 1 óra 20 percet, 210 C°-on.

Locsoljunk olajat egy magas falú tepsibe, szórjunk bele 1 ek zsemlemorzsát. Hámozzuk meg a lilahagymát, tetejét vágjuk be keresztalakban a fej feléig. Rakjuk tepsibe, és kicsit nyissuk meg a bevágott részen. Osszuk el a juhtúrót négy részre, és nyomkodjuk a hagymába. Sózzuk és borsozzuk meg, a tetejére szórjuk rá a zsemlemorzsát, és 180 fokon süssük 35 percig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.