Hozzávalók 4 főre:
Hámozzuk meg a mogyoróhagymát, vágjuk negyedekre, mossuk meg a szilvát, és megfelezve magozzuk ki. A baconszalonnát szeleteljük vastag csíkokra. Vágjuk le a szűzérméről a vékony réteg hártyát és a zsiradékot. Szeleteljük 1 cm vastag szeletekre, sózzuk-borsozzuk. Serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olívaolajat a zúzott fokhagymával. A szűzérme mindkét oldalát süssük 4 percig. Húzzuk félre a serpenyőt, szedjük ki szűzérmét, fedjük le, és tartsuk melegen. A visszamaradt vajon pirítsuk meg a mogyoróhagymát, adjuk hozzá a baconszalonnát, és süssük ropogósra. Adjuk hozzá a felszeletelt chilipaprikát és a szilvát. Pároljuk 5 percig, és tálaljuk. Helyezzük vissza a szűzérméket, és forrósítsuk át a szilvás mártásban. Tálaljuk frissen, és fogyasszuk egészséggel.
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.