Selymes ízhatásra gondoltam, finom porhanyós hússal, aminek az ízét áthatja a fokhagymából felszabaduló illóolaj. Egy kevés zöldséget és krumplit raktam még bele a tartalmasságért, az intenzitás összhangjáért pedig zellerszárat. Sáfránnyal koronáztam az ízét, és tejszínnel dúsítottam, hogy feledhetetlen élmény legyen minden kanál leves.
Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
Ez egy tejszínes raguleves gazdag ízharmóniával, és minden zöldséget egyforma méretűre vágunk hozzá.
Hámozzuk, majd mossuk meg a zöldséget, és a szűzérméről vágjuk le a hártyát. Egyszerűen, a kés hegyével szúrjunk a hártyás rész alá, és óvatosan vágjuk le a húsról. Amikor ezzel megvagyunk, a zöldséget és a húst daraboljuk 1×1 cm-es kockákra.
Roberto konyhája
Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen megosztja velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!Zúzzuk össze a fokhagymát, és rakjuk a babérlevéllel a fazékban lévő hideg olajba. Lassú tűzön kezdjük el melegíteni. Amikor a fokhagyma már pirul, és az olaj forró, tegyük bele a húst, állítsuk maximumra a lángot, és hirtelen süssük 2 percig. Tegyük bele a mustárt, és keverjük meg alaposan. Jöhetnek a zöldségek és a sáfrány.
Szép kis kavalkád kerekedik majd a fazékban. 4-5 percig folyamatosan kevergetjük és felöntjük, de csak annyi vízzel, amennyi háromujjnyival ellepi.
Folyamatosan kevergetve főzzük lassú tűzön, kóstoljuk, majd ízesítsük sóval és borssal. Amikor minden megpuhult, húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük meg alaposan, és tálaljuk forrón!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.