Roberto konyhája: spanyol kolbászos csicseriborsó-leves
![](https://cdn.life.hu/2023/12/zfV0bYjutaz9hGGT5zAA5E96Lc6xSXvQ5_M8TXYMm_4/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM4NWQ5YjQ3ODM4YzRhN2U4OTg1MjM5MjhiMzgxNzcx.jpg)
Nekem sem kellett több, nálunk ez volt húsvétkor a leves a zsenge malacsült mellé. Bizony nekem is kellett aludnom pár órát a kanapén, mert beütött a kajakóma azonnal. Lenyűgöző egytálétel, és páratlan ízharmónia, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Hozzávalók 6 főre:
Elkészítés:
A kolbászt egy nagyobb lábasban kevés olívaolajon kissé megsütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és kis lángon 5 percig pároljuk lefedve. Belekeverjük a paradicsomot, nagy lángon egy-két percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zellerszárat és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 40 percig főzzük kis lángon, sóval és borssal ízesítjük. Közben a tojást is megfőzzük. Miközben a leves és a tojás is fő, leöblítjük a spenótot, és a leveshez keverjük. Lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt sonkát. Tálalásnál pedig a cikkekre vágott tojást.
Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.