Tényleg kifogástalan volt az áruja, nem is csodáltam, mert hosszú sorba kellett beállnom a marhámért. Kétszer átdaráltattam és máris mentem friss fűszert venni. Aztán siettem haza, mert már a fejemben kész is volt a recept. Imádtam, ahogyan a friss bazsalikom és rozmaring illatával átjárja a konyhát. Amikor pedig elkészült, tálaltam és villant a vaku. Elhoztam most nektek is, hogy szeressétek nagyon!
Hozzávalók 6 adaghoz:
Elkészítés:
Rakjuk tálba a darált húst, üssük hozzá a tojást, reszeljük bele a fokhagymagerezdek felét, a parmezán sajtot és aprítsuk hozzá a bazsalikom felét. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat, rakjuk egy tányérra és hűtőben tároljuk felhasználásig.
Roberto konyháját már Facebookon is követheted!
Közepes lángon pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá rozmaringot és öntsük fel a paradicsom konzervvel.
Lassú tűzön, kevergetés közben aprítsuk durvára a maradék bazsalikomot és rakjuk a paradicsom alaphoz. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket is hozzáadva, kevés ideig pároljuk. Amikor felforr, öntsük fel hús vagy zöldség alap lével, de a víz is tökéletes.
Ízesítsük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá az előkészített parmezános gombócokat és főzzük 5 perc alatt készre a levest, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.