Ínycsiklandó harcsafilé spenóttal megbolondítva

Forrás: Dreamstime -
harcsa recept harcsafilé spenót étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal, a nyár közeledtével te is sokkal inkább kívánod a könnyű, egészséges ételeket? Ezt a receptet akkor imádni fogod! Nem terheli meg a szervezetedet, isteni finom és tápláló.

Hozzávalók:

  • 70 dkg harcsafilé
  • 60 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg sárga- és fehérrépa
  • 1 citrom
  • só, bors, liszt
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

A harcsafilét vágd fel nyolc szeletre, és sózd meg. A zöldségeket vágd fel vékony csíkokra, és enyhén sós vízben főzd meg őket, körülbelül tíz percig. Tíz perc után tartsd őket melegen.

A felvágott harcsaszeleteket lisztben forgasd meg, és forró olajban süsd mindkét oldalát pirosra. A spenótleveleket tedd forrásban lévő vízbe, majd szűrd le, ezután olvasztott vajban állandó kevergetés mellett kezd el párolni őket, miközben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesíted. Adj még hozzá 2 dl tejszínt is, és párold még 10 percig. Ha kész vagy, a zöldséget tálald a harcsa mellé. Végül egy kis citromlével megbolondíthatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.