Ha pikáns ízekre vágysz: paradicsomos csatni húsokhoz

Forrás: Dreamstime -
csatni hús recept étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dobd fel unalmas menüdet különleges fűszeres-pikáns zöldséglekvárral, azaz csatnival. Az eredetileg Dél-Ázsiából származó csatnival a legegyszerűbb ételeteket is fel tudod dobni. Készíts ínycsiklandozó paradicsomos csatnit húsokhoz! 

Hozzávalók:

  • 3 kg paradicsom
  • 1 kg hagyma
  • 1 kg alma
  • 1 fej zeller
  • 2 paprika
  • 10 dkg aprított gyömbér
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kg xilit vagy cukor
  • 2,5 dl ecet
  • cukor, só, szerecsendió, fahéj, csili
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Hámozz meg három kiló paradicsomot, és aprítsd össze. Tedd ugyanezt egy kiló hagymával, egy kiló almával, egy nagy fej zellerrel, két paprikával, majd miután mindezeket egy nagy fazékba tetted, adj hozzá tíz deka aprított gyömbért, tíz deka mazsolát, fél kiló xilitet vagy cukrot, sót, szerecsendiót, fahéjat, csilit. 2,5 deciliter ecetet hígíts fel duplájára vízzel, és ezt is add a keverékhez. Egy órán át főzd a csatnit sűrű kevergetések mellett alacsony lángon, majd töltsd befőttesüvegekbe, és lezárva a lekvárkészítésnél használt szárazdunsztban pihentesd.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.