Hozzávalók:
Első pác:
Második pác:
A garam masala egy indiai fűszerkeverék, amit mi is gyorsan és egyszerűen elkészíthetünk mozsárban vagy darálóban.
Az én saját receptem:
Ha van mozsarunk, nagyon jó móka ezt a sok finom fűszert összetörni. Kábulatba ejtő illatok szabadulnak el a konyhában, és kedvet kapunk egy indiai est megrendezésére. Ha nincs mozsarunk, egy konyhai darálóval is ezt a hatást érhetjük el.
Elkészítés:
Ennek az ételnek a különlegessége, hogy két pácban fogjuk érlelni. Mind a kettőben 15-15 percig érleljük a húsunkat.
Azzal kezdjük, hogy a húst hideg folyóvízben leöblítjük, és hagyjuk lecsöpögni. Ez után elkészítjük az első pácot. A gyömbért tálba reszeljük, hozzá reszeljük a fokhagymát. Adunk hozzá sót, a csipetnyi chilinket és a citrom levét. Keverjük össze, és rakjuk bele a húst. Kézzel kezdjük el a húsba dörzsölni a pácot, hogy intenzívebb ízhatást érjünk el.
Rakjuk a hűtőbe negyed órára, eközben készítsük el a második pácot. Tegyük tálba a joghurtot, a garam masalát, az olajat és a fűszereket. Habverővel keverjük alaposan össze, és öntsük az előzőleg bepácolt oldalasunkra! Keverjük össze, és rakjuk újra a hűtőbe.
Amikor eltelt a pácolási idő, rakjuk magas falú tepsibe a bepácolt húsunkat. Fedjük le fóliával, és kezdjük meg a sütést 200 fokon, légkeverés mellett a sütő középső részébe helyezve 50 percig sütjük. A sütési idő után a sütőt 180 fokra állítjuk, levesszük a fóliát, és 20 percig légkeverésen pirítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.