Elméletileg zöldség, de gyakorlatilag sokan a gyümölcsökhöz sorolják, mert virága is van. Ez utóbbit rántva, sütve, vagy főzve is el lehet készíteni. Viszonylag magas a káliumtartalma, ebből eredően pedig jót tesz a szívnek. Nemcsak a zöld színű, hanem a sárga cukkini is eléggé elterjedt, leginkább Amerikában. Amikor Los Angelesben éltünk, és kint tanultam, rendszeresen eljártunk a helyi piacra, a Farmer's Marketbe alapanyag-beszerzésre.
Lenyűgöző élmény volt minden egyes vásárlás.
Ott tényleg minden kapható volt zöldségek, gyümölcsök, lekvárok, magvak, ameddig a szem ellát. Mindent egyesével végigkóstoltam, megszaglásztam, megérintettem. Ha nem kellett volna időre visszamennünk főzni, én biztosan órákon át kóstolgattam és válogattam volna a finomabbnál finomabb és szebbnél szebb hozzávalókból. Itt találkoztam először a sárga cukkinivel is, ahogyan a lila és sárga karfiolokkal is. A színüknek köszönhetően sokkal kreatívabb fogások készíthetők belőlük, gyönyörű tálalások születtek ezekből a zöldségből a főzőóráimon, amíg a New School of Cooking intézménybe jártam. Mindig úgy választottam alapanyagot a főzésekhez, hogy a végén egy különleges tálalás születhessen az ételekből. Az órák után fél, olykor akár egy órát is a fotózással, díszítéssel töltöttem. Egy extravagáns, színes zöldség jó kiindulópont, ha ételstylingról van szó. Szerencsére mostanság itthon is találkoztam már a színes változatokkal, így ha lehetőségem adódik, mindig vásárolok belőlük. Ízben, felhasználásban teljesen ugyanazok, mint a zöld társaik, meghökkentő színük miatt azonban sokkal több lehetőség rejlik bennük, főleg ha a gyermekeinket vagy vacsoravendégeinket szeretnénk lenyűgözni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.