A rakott krumplit mindenki szereti, ám ezzel a recepttel a húsvéti ünnepi asztalon is sikert aratsz. A fűszeres kolbász és a karakteres torma együttese teszi igazán ellenállhatatlanná ezt az egyszerű, mégis különleges fogást.
A burgonyát mossuk meg, majd héjában, bő vízben főzzük meg. Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni, majd hámozzuk meg, és karikázzuk fel.
A kolbász héját forró víz alatt húzzuk le, majd karikázzuk fel. Egy serpenyőben olvasszunk fel 1 ek zsírt, és alacsony hőmérsékleten süssük zsírjára a kolbászkarikákat. Szedőkanállal szedjük ki, tegyük félre. A tejfölt keverjük össze a kolbászzsírral, a tormával, egy kevés sóval és borssal. A főtt tojásokat hámozzuk meg, karikázzuk fel.
Egy nagyobb sütőtálat kenjünk ki a megmaradt, megolvasztott zsírral. Rakjunk rá egy réteg burgonyát, kenjük meg egy adag tejföllel. Erre helyezzünk kolbász- és tojáskarikákat, majd folytassuk a rétegezést addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A két utolsó réteg burgonya és tejföl legyen.
Tegyük a sütőtálat a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük készre a rakott krumplit 40-45 perc alatt. Közben a sütési idő második felében takarjuk le a tetejét alufóliával. Tálalhatjuk a rakott burgonyát salátával vagy savanyúsággal.
Elkészítési idő: 90 perc
Egy adag kb.: 1145 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.