Hozzávalók
(18 cm átmérőjű torta)
A tésztához:
A krémhez:
A csokoládébevonathoz:
Elkészítés
A vajat a mézzel melegítsd fel (ne forrald!), csak hagyd, hogy olvadjon el a vaj, majd tedd félre hűlni. A tojásokat keverd össze a szódabikarbónával, cukorral, citromlével és fűszerekkel. Majd a tojásos masszába keverd bele a mézes vajat, valamint a lisztet. Eredményül egy lágy, kenőcsös tésztát fogsz kapni. Takard le, és legalább nyolc órára hagyd pihenni a hűtőben.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán gyúrd át, majd nyújtsd 4-5 mm vékonyra. A kinyújtott tésztából sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon süss egyenként hat darab lapot. Egy lapot 8-10 percig kell sütnöd.
A maradék tésztából vágj ki különböző formájú mézeskalácsokat, és azokat is süsd ki.
Most jöhet a krém!
A tejet a vaníliával és a sóval melegítsd fel. A tojásokat a keményítővel és a cukorral keverd habosra, miközben folyamatosan öntesz hozzá egy keveset a meleg tejből, és az elegyet alaposan keverd el.
A tejes-tojásos elegyet folytonos keveréssel kis lángon sűrítsd be addig, amíg bugyogni nem kezd. Akkor vedd le a tűzről.
Töltsd egy robotgép táljába, és kihűlésig verd a habverővel. Ha teljesen kihűlt, a puha vajat add hozzá kanalanként, miközben a legnagyobb fokozaton vered a masszát.
Ezzel az elkészült krémmel rétegezed majd a tortádat, a lapokat óvatosan lenyomkodva minden rétegnél. Az elkészült réteges tortát takard le, és hagyd állni egy éjszakán át szobahőmérsékleten. Másnap vond be a tetejét gőz felett felolvasztott vajas csokoládéval.
Az elkészült tortád tetejét díszítsd a mézeskalácsokkal, és lefedve tedd néhány órára a hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.