Tökfőzelék sütőben sült rántott hússal: egészséges recept

rántott hús recept egészség tökfőzelék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól!

Hozzávalók:

Húshoz:

  • 50 dkg karaj csont nélkül
  • 3,5 dl görög joghurt
  • 1 cs friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mustár
  • 20 dkg ízesítés nélküli kukoricapehely (corn flakes)
Forrás: LifeTv

Tökfőzelékhez:

  • 80 dkg gyalult tök
  • 10 dkg teavaj
  • 1dl étolaj
  • 2 csokor kapor
  • 1 csokor újhagyma
  • 3,5 dl tejföl

Elkészítése:

A csont nélküli karajt megsózom. Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, egy kevés mustárt és a sót elkeverem a sűrű joghurtban. A hússzeleteket beleforgatom az ízesített joghurtba, majd a kézzel megtört kukoricapehelybe. A tepsit kibélelem sütőpapírral és bekenem étolajjal, majd a ráhelyezett, bepanírozott húst is vékonyan beolajozom. 190 fokra előmelegített légkeveréses sütőben aranybarnára sütöm. A gyalult tököt fele vaj, fele étolaj keveréken megpirítom. Rászórom a felkarikázott újhagymát az apróra vágott kaporral együtt, majd megpirítom. Csak a pirítás után sózom meg. Végül hozzáforralom a tejfölt és tálalom az ételt.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.