Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerűen elkészíthető és finom nassolnivaló az egész családnak: készítsd el ezt a sörkiflit.
Nem csak sör mellé ajánlott Kálci, a gasztroblogger anyuka receptje. Ezt a sörkiflit az egész család imádni fogja, és akár meg is lehet tölteni kolbásszal, de szórhatunk rá sajtot is, ám ezek nélkül is mennyei.
Hozzávalók:
550 g búzafinomliszt (BL55)
80 g zsír (margarin vagy vaj is lehet)
50 g (egy egész) friss élesztő vagy két zacskó szárított
1 ek só (15-20 g) (én ezt sósan szeretem, akinek sok az rakjon csak 10 g-ot)
1 db egész tojás
3 dl tej (2,8%-os)
Recept:
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, beletesszük a sót és a közepébe morzsoljuk az élesztőt.
Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük.
Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha tésztát kell kapnunk. Természetesen, ha nagyon
ragad, akkor tegyünk még hozzá lisztet, de semmiképpen ne legyen kemény a tészta.
Keleszteni nem szükséges.
Ha kidagasztottuk, akkor azonnal 4 részre osztjuk.
Kerekre nyújtunk minden darabot.
A darabokat 8 felé vágjuk. Ízlés szerint töltjük sonkával, sajttal vagy kolbásszal. Feltekerjük
kifli alakúra. Tepsire tesszük, megkenjük tejjel a tetejét és megszórjuk sajttal, szezámmaggal
vagy csak őrölt köménnyel.
15-20 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
A sütőt ezalatt alul és felül sütésen 180 fokra melegítjük elő, vagy légkeverésen 160 fokra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.