Egyszerű és finom nassolnivalóra vágysz? Készítsd el ezt a sörkiflit

Forrás: Kálci -
otthon finomat recept sör kifli nassolnivaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerűen elkészíthető és finom nassolnivaló az egész családnak: készítsd el ezt a sörkiflit. 

Nem csak sör mellé ajánlott Kálci, a gasztroblogger anyuka receptje. Ezt a sörkiflit az egész család imádni fogja, és akár meg is lehet tölteni kolbásszal, de szórhatunk rá sajtot is, ám ezek nélkül is mennyei.

Készítsd el ezt a sörkiflit Forrás: Kálci

Hozzávalók:

  • 550 g búzafinomliszt (BL55)
  • 80 g zsír (margarin vagy vaj is lehet)
  • 50 g (egy egész) friss élesztő vagy két zacskó szárított
  • 1 ek só (15-20 g) (én ezt sósan szeretem, akinek sok az rakjon csak 10 g-ot)
  • 1 db egész tojás
  • 3 dl tej (2,8%-os)

Recept:

  • A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, beletesszük a sót és a közepébe morzsoljuk az élesztőt.
  • Egy edényben meglangyosítjuk a tejet a zsírral, majd az élesztőre öntjük.
  • Összekeverjük, majd kidagasztjuk. Nagyon puha tésztát kell kapnunk. Természetesen, ha nagyon
  • ragad, akkor tegyünk még hozzá lisztet, de semmiképpen ne legyen kemény a tészta.
  • Keleszteni nem szükséges.
  • Ha kidagasztottuk, akkor azonnal 4 részre osztjuk.
  • Kerekre nyújtunk minden darabot.
  • A darabokat 8 felé vágjuk. Ízlés szerint töltjük sonkával, sajttal vagy kolbásszal. Feltekerjük
  • kifli alakúra. Tepsire tesszük, megkenjük tejjel a tetejét és megszórjuk sajttal, szezámmaggal
  • vagy csak őrölt köménnyel.
  • 15-20 percig hagyjuk kelni a kész kifliket.
  • A sütőt ezalatt alul és felül sütésen 180 fokra melegítjük elő, vagy légkeverésen 160 fokra.
  • Aranybarnára sütjük

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.