Hozzávalók:
• 200 g vaj
• 300 g liszt
• 100 g tejföl
• 150 g apróra reszelt trappista sajt
• 1 tojás sárgája
• 15 g só
• 100 g apróra reszelt trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd 10-20 percet pihentetjük hűtőben. Ne hagyjuk bent sokáig, mert akkor nagyon kemény lesz a tészta, és nehezen nyújtható.
Kb fél-egy cm vékonyra kinyújtjuk. Bármilyen apró formára kiszaggatjuk, kivágjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk a darabokat, majd a hűtőbe tesszük kb 10-20 percre, hogy a vaj visszadermedjen. Ha "megkeményedett", akkor megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal, szezámmaggal vagy köménymaggal.
Előmelegített sütőben sütjük 160 fokon légkeverésen, vagy 180 fokon alul felül sütésen, addig, amíg szépen megpirul a sajt a tetején.
TIPP
Vajízű kockamargarinnal is elkészíthető, nem ugyanolyan szuper, de úgy is nagyon finom.Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.