Hozzávalók:
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, amibe belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a langyos vizes, cukros, tejfölös tejet, majd ebbe öntjük az olvasztott vajat és ütjük bele a tojást. Kidagasztjuk és 45 percig kelni hagyjuk.
Ha megkelt, kinyújtjuk lisztezett felületen ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk egy nagyobb pohárral, majd a közepét egy kisebbel. Félrerakjuk kelni a karikákat kb. 10 percig. Amikor úgy látjuk, hogy szépen kerekednek a fánkok, akkor bő forró olajban kisütjük kb 200 fokon. Szinte pár másodperc alatt barnul az egyik oldaluk és már fordíthatjuk is meg.
Kihűlés után megszórjuk porcukorral, vagy bevonjuk csokival, cukormázzal és ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.