Könnyű és finom: így készíts mindenmentes lilakáposzta-golyót

Forrás: Vásony-Dékei Zóra -
diéta otthon finomat maradjotthon recept egészség lilakáposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő recept végtelenül egyszerű, mégis nagyon különleges. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, a végeredmény pedig egy mindenmentes finomság, amely sokak számára jó alternatíva lehet a nap bármely szakában.

Íme Vásony-Dékei Zóra dietetikus, táplálkozástudományi szakember különleges receptje:

Hozzávalók 30 db-hoz:

  • 500 g lila káposzta ( 1 kisebb darab, vagy egy nagyobb fele)
  • 100 g gluténmentes vagy sima zabliszt
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi bors
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra.
  2. A káposztát mossuk meg, külső részét ha szükséges távolítsuk el, majd kisebb darabokra vágva tegyük egy késes aprítóba és aprítsuk le.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a fűszereket, majd alaposan dolgozzuk össze.
  4. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 20-25 perc alatt süssük készre.

Ehetjük magában akár kisétkezésre, salátához adva vacsorára vagy akár fokhagymás zöldfűszeres joghurttal az esti film mellé! Jó étvágyat!

Tápanyagtartalom 1 db-ban (30 esetében):
Energia: 17 kcal
Fehérje: 0,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 3 g
Lila káposzta golyó Forrás: Vásony-Dékei Zóra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.