Könnyű és finom: így készíts mindenmentes lilakáposzta-golyót

Forrás: Vásony-Dékei Zóra -
diéta otthon finomat maradjotthon recept egészség lilakáposzta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő recept végtelenül egyszerű, mégis nagyon különleges. Az alapanyagok könnyen beszerezhetőek, a végeredmény pedig egy mindenmentes finomság, amely sokak számára jó alternatíva lehet a nap bármely szakában.

Íme Vásony-Dékei Zóra dietetikus, táplálkozástudományi szakember különleges receptje:

Hozzávalók 30 db-hoz:

  • 500 g lila káposzta ( 1 kisebb darab, vagy egy nagyobb fele)
  • 100 g gluténmentes vagy sima zabliszt
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi bors
  • 2 gerezd átnyomott fokhagyma

Elkészítés:

  1. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra.
  2. A káposztát mossuk meg, külső részét ha szükséges távolítsuk el, majd kisebb darabokra vágva tegyük egy késes aprítóba és aprítsuk le.
  3. Adjuk hozzá a lisztet és a fűszereket, majd alaposan dolgozzuk össze.
  4. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 20-25 perc alatt süssük készre.

Ehetjük magában akár kisétkezésre, salátához adva vacsorára vagy akár fokhagymás zöldfűszeres joghurttal az esti film mellé! Jó étvágyat!

Tápanyagtartalom 1 db-ban (30 esetében):
Energia: 17 kcal
Fehérje: 0,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 3 g
Lila káposzta golyó Forrás: Vásony-Dékei Zóra
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.