Spárgakrémleves
Hozzávalók:
1 kg spárga
1 fej vöröshagyma
25 dkg burgonya
2,5 dl tejszín
4 dkg vaj
1,5 dl fehérbor
2 ek olívaolaj
1 liter víz
Elkészítés:
Megmossuk a spárgát, a csúcsát levágjuk és félretesszük, a többit pedig vékony karikákra szeljük. A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és felkockázzuk, a hagymát pedig apróra vágjuk. Egy serpenyőbe beletesszük az olívaolajat, ha forró, akkor beletesszük a hagymát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük a bort és hagyjuk, hogy elfőjön.
Ezután hozzáadjuk a vizet és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáöntjük a tejszínt és további 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. A spárgafejeket külön sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Ha megpuhultak a zöldségek, összeöntjük őket és egy botmixer segítségével krémesítjük a levest.
Spárgás lepény
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
40 dkg zöld spárga
fél lime
5 db tojás
só
bors
vaj
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, és a héjában megfőzzük. Ha ez megvan, akkor megpucoljuk és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 130 fokra. A spárgákat megmossuk, a fás végeket eltávolítjuk, majd ferdén feldaraboljuk. Előveszünk egy piteformát, kivajazzunk és rétegesen beletesszük a spárgát és a burgonyát.
A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojás sárgájához hozzáadjuk a fél lime levét, teszünk bele ízlés szerint sót, borsot, majd a habbal óvatosan összekeverjük. A kész masszát a burgonyára és a spárgára öntjük és eloszlatjuk úgy, hogy mindenhova kerüljön bele. Betesszük a sütőbe és 45 percig hagyjuk sülni.
Zöld spárgás spagetti medvehagyma-pestóval
Hozzávalók:
50 dkg spagetti
50 dkg zöld spárga
10 dkg medvehagyma
3 dkg napraforgómag
10 dkg lágy kecskesajt
2 ek olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A spagettit sós vízben kifőzzük és félretesszük. A napraforgómagot egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. Eközben többször átforgatjuk. Egy keveset belőle félreteszünk, a többi részét a pesto többi hozzávalójával együtt turmixgépben pépesítjük.
A spárgák felső harmadát a rüggyel együtt levágjuk és hosszában kettészeljük. Az alsó harmadot meghámozzuk és felszeleteljük. Előveszünk egy serpenyőt, beleöntjük az olívaolajat, ha forró, hozzáadjuk a spárgát és pár percig pirítjuk, amíg meg nem puhul. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A kecskesajtot felkockázzuk. A spagettit összeforgatjuk a pestóval. Kiszedünk a tányérra egy adagot, elosztjuk rajta a spárgát, majd megszórjuk napraforgómaggal és kecskesajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.