Jót tesz a szívnek, serkenti az agyműködést és olyat főzhetsz belőle, amiért az egész család odalesz - Isteni fogás pulykahúsból

pulykahús pulyka rolád recept egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészséges életmód térhódításával a pulykahús is egyre népszerűbb hazánkban. Ez a fehérjeforrás az egész család számára remek választás, hiszen tele van vitaminokkal és telítetlen zsírsavakakal, amelyek a szív- és érrendszert, valamint az agyműködést is támogatják.
Forrás: Shutterstock

A pulyka az egyetlen olyan állat, aminek a húsa vörös is és fehér is, így mindkét húsféle előnyeit megtalálhatjuk benne. Jelentős mértékben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, melyek elengedhetetlenek a szív- és érrendszer, valamint az agy egészséges működéséhez. A pulykahús az egyik legsoványabb hús, zsírtartalma az 1 százalékot sem éri el, így tökéletesen beilleszthető a legtöbb diétába. Több vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára, mint például a szelén, a vas, a kalcium, B1 és B12 vitaminok, illetve a folsav. A pulykahúst a legkisebbek is fogyaszthatják, ugyanis hipoallergén.

Rengeteg jó tulajdonsága mellett azt is meg kell említeni, hogy a pulykahús rendkívül sokféleképpen elkészíhető: bacont is készítenek belőle, ami remek alternatívája a sertésszalonnának. Felhasználására egy remek receptet is mutatunk!

Dupla pulykarolád

Hozzávalók:

  • 20 dkg pulykabacon
  • 50 dkg pulykamell filé
  • 2 db főtt tojás
  • 25 dkg gomba
  • 1 kis fej hagyma
  • spenót
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. Felaprítjuk a hagymát és egy evőkanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Amikor már kissé megpirult, hozzáadjuk a spenótot, az aprított főtt tojást, sót, borsot, valamint a petrezselyemzöldet.
2. A rolád feltekeréséhez egy nagy alufóliadarabra sorakoztatjuk szorosan egymás mellé a pulykabacon-szeleteket. Nem kell, hogy fedjék egymást.
3. A pulykamellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal és kakukkfűvel megszórjuk, majd a szalonnaszeletekre fektetjük egy rétegben úgy, hogy sehol ne lógjanak ki. Így kenjük egyenletesen a húsra a tölteléket. Ezután az alufólia segítségével szépen feltekerjük és becsomagoljuk, a két szélét pedig összenyomjuk.
4. A tekercset egy tepsibe tesszük, kicsi vizet öntünk alá, hogy könnyebb legyen majd a tepsit kitakarítani. Így tesszük be sülni másfél órára 170 fokos sütőbe. Amikor átsült a tekercs, óvatosan kitekerjük a fóliából, áttesszük egy másik sütőtálba, és visszatoljuk 10 percre, hogy a bacon ropogósra piruljon.

A PulykaTrendet a Gallicoop támogatta.







Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.