Dinnyepizza
A dinnyéből kanyarints egy szabályos kör alakú szeletet héjával együtt. Ezután következhet a joghurtos „pizzaszósz", majd a gyümölcsfeltétek ízlésesen elrendezve. Ha szeretnéd egy kicsit megédesíteni a remekművet, csurgass a tetejére mézet vagy juharszirupot. Voilà, kész is az egészséges, szemet gyönyörködtető gyümölcspizza!
Dinnyés-fetás tetrissaláta
Saláta
Vinegrett
A saláta hozzávalóit a hagyma, az olívabogyók és a mentalevelek kivételével vágd egyforma méretű kockákra. A hagymát szeld vékony karikákra. A vinegrett összetevőit keverd jól össze.
Helyezd a kockákat egy nagy tálra, szórd a tetejükre a hagymát és az olajbogyókat, majd hintsd rá az öntetet. Utoló simításként szórj a saláta tetejére egy kis durva őrlésű sót, borsot, illetve aprított mentalevelet!
Dinnyés-uborkás smoothie
Az uborkát és a dinnyét hámozd meg, távolítsd el a magjaikat, majd vágd őket kockákra. A jég kivételével tégy minden hozzávalót a blender kelyhébe, majd turmixold őket össze. Add a keverékhez a jeget, és turmixolj rajta még egyet, hogy selymes, sima smoothie-t kapj!
Dinnyegolyó-saláta
Ehhez a mókás finomsághoz nem kell mást tenned, mint félgömb alakú dinnyevájóval egyenlő arányban kiporciózni a háromféle gyümölcsöt egy dekoratív tálba. Ízlés szerint megbolondíthatod mentalevéllel, mézzel, juharsziruppal, citromlével, diófélékkel, illetve más gömb alakú gyümölcsökkel.
Vegán görögdinnye-tonhal
Vágd nagyobb kockákra a dinnyét, mint amekkora falatokat szeretnél, mivel sütés közben összezsugorodnak. A kockákat pácold be a szezámolajjal, a semleges ízű olajjal, a szójaszósszal, a chilivel és az algával, majd hűtsd a mixet minimum 6 órán keresztül.
Tedd félre a maradék páclevet, a marinált dinnyét pedig tepsire helyezett sütőpapíron szétterítve told be az előmelegített sütőbe és süsd 180 fokon 1-1,5 órán át.
Ha az erősebb ízeket szereted, adj a maradék páchoz még egy kis szójaszószt, fokhagymát és chilit, ezután forgasd ebbe, majd szezámmagba a vegán tonhalfalatokat!
Piás partidinnye
Pofonegyszerű a folyamat: fúrj egy akkora lyukat a dinnyébe, amekkorába befér a vodkásüveg nyaka, dugd bele a palackot fejjel lefelé, majd hagyd, hogy a gyümölcshús felszívja az alkoholos italt legalább 10-12 órán át- A dinnyét ezután tetszés szerinti formára vágd fel, majd tálald. Vigyázz, nehogy kiskorúak is hozzáférjenek ehhez a megtévesztő desszerthez!
Nyitókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.