Burgonyapüré
Elkészítés
Tedd a maradék burgonyapürét egy nagy tálba. Ha hűtőhideg, hagyd szobahőmérsékleten 30 percig állni, mielőtt hozzáadnád a többi hozzávalót. Add hozzá a sajtot, a lisztet, a zöldhagymát, a bacont, sonkát vagy vega felvágottat, a nyers tojást, a fokhagymaport, a kakukkfüvet, a sót és a borsot! Keverd össze alaposan az összes hozzávalót!
Formázz a keverékből 12 darab, körülbelül 1,5 centiméter vastag lepényt. Süsd a tallérokat forró növényi olajon kb. 5 percig mindkét oldalon, vagy amíg aranybarnára nem sülnek. Tálald őket melegen, egy adag tejföllel, némi apróra vágott zöldhagymával és igény szerint egy kis extra sajttal!
Főtt rizs
Hozzávalók
Elkészítés
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, majd add hozzá a szeletelt hagymát. Pirítsd meg, add hozzá a fokhagymát is. Főzd készre az egyveleget, azután fűszerezd oregánóval és fekete borssal. Keverd meg és főzd közepes lángon egy percig! Öntsd bele a paradicsomszószt, ezután add hozzá a sót és az apróra vágott bazsalikomleveleket is. Keverd jól össze, főzd kb. 3 percig, majd vedd le a tűzhelyről!
Egy tálban dolgozd össze a főtt rizst és a frissen elkészített paradicsomszószt, ez lesz a töltelék. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Mosd meg a paprikákat, vágd le a tetejüket és távolítsd el a magházukat. Helyezd el a paprikákat egy hőálló tálban. Töltsd meg őket a rizs-paradicsomszósz keverékkel. Ezután fedd le őket a levágott kalapjukkal, majd locsolj rájuk némi olívaolajat.
Süsd a vegán töltött paprikákat a sütőben kb. 50 percig, vagy amíg elkészülnek! Tálalhatod őket főételként vagy köretként.
Bolognai spagetti
Hozzávalók
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Bélelj ki 6 nagyméretű muffinformát sütéshez való papírkelyhekkel. Keverd össze a tésztát egy tálban a szósszal és a reszelt zöldségekkel. Dolgozd össze a tojással és a sajt felével. Szedd ki a masszát a muffinformákba, szórd rájuk egyenlő mennyiségben a maradék sajtot, majd süsd őket 20-25 percig, vagy amíg meg nem szilárdulnak!
Kenyér
Hozzávalók
Elkészítés
Szeleteld fel a banánt egy kis tálba és villával törd össze. Add hozzá az apróra vágott csokoládét, majd keverd a masszába. Halmozd a mixet két kenyérre, kend el majdnem a szélekig, ezután helyezd rájuk a másik két szeletet.
Egy tálban verd fel a tojásokat, a tejszínt, a juharszirupot és a vaníliakivonatot. Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Helyezd bele az egyik szendvicset az előkészített tojásos keverékbe, majd óvatosan forgasd meg, hogy mindkét oldalát bevonja a tészta. Tedd a szendvicset a forró serpenyőbe és süsd mindkét oldalát kb. 1 percig, amíg aranybarna lesz és a csokoládé elkezd megolvadni. Ismételd meg ugyanezt a folyamatot a második szendviccsel is. Tálalás előtt vágd félbe a szendvicseket és szórd meg őket egy kevés őrölt fahéjjal, valamint igény szerint porcukorral vagy extra juharsziruppal!
Főtt tojás
Hozzávalók
Elkészítés
Vágd félbe a tojásokat, az eltávolított sárgájukat pedig tedd egy mély tálba. Add hozzájuk a majonézt, a mustárt, a sót és a borsot, majd törd és keverd össze az egészet. Ha dekoratív végeredményt akarsz elérni, egy nyomózsákból préseld a masszát a fél tojásfehérjékbe, de ha csak hétköznapi majszolás a cél, kanállal is beléjük töltheted a krémet. Szórd meg őket apróra vágott snidlinggel és paprikával, ezután tálalhatod a fogást kenyérrel vagy annak alternatíváival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.