A főzési időtől függ, hogy mennyire lesz lágy a tojás sárgája. Tény, hogy a legegyszerűbb keményre főzni, akkor nem kell a percekkel trükközni, de ezt is el lehet rontani: ha túl sokáig főzzük, a fehérje gumis lesz. Martha Stewart szerint azonban van egy egyszerű módszer, amivel ez könnyen elkerülhető.
"Tanulj meg egy egyszerűmódszert a keménytojás elkészítésére, ez mindig hasznodra lesz, ha tojássalátát vagy egyéb tojásos ételeket készítesz" - írta honlapján Stewart, aki ezzel a módszerrel mindig tökéletes tojást készít. Az mondja, egy dologra kell kiemelten figyelni, a tojásoknak szobahőmérsékletűnek kell lenniük, mielőtt a vízbe tesszük őket.
Tegyük a szobahőmérsékletű tojásokat az edénybe, majd engedjünk rájuk hideg vizet. Ezután tegyük az edényt a tűzhelyre, és közepes lángon melegítsük a vizet és a tojásokat forrásig. Ha elkezdett a víz bugyogni, vegyük le a tűzről, és fedjük le a tojásokat. Hagyjuk állni 12 percet. Ha letelt az idő, vegyük ki a megfőtt tojásokat a vízből és öblítsük le őket hideg vízzel, hogy megállítsuk a főzési folyamatot - írja az Express.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.