A retek valamiért nem örvend akkora népszerűségnek, mint amekkorát megérdemelne. Már az ókorban is ismerték és termesztették ezt a zöldséget, aminek meglehetősen magas a C-vitamin tartalma, vagyis érdemes beépítenünk az étrendünkbe. Általában szendvicsekkel fogyasztjuk, ha fogyasztjuk, íme azonban egy újabb felhasználási módja: készítsünk belőle savanyúságot. Frissességet és roppanósságot visz az étkezésbe. Bátran ehetjük sültek vagy gombás ételek mellé.
A retket mossuk meg alaposan, majd karikázzuk fel nagyon vékonyan. Ezután egy tálban keverjük össze a cukrot, az ecetet és a sót, forgassuk bele a retket és hagyjuk állni. A legjobb néhány órűn belül elfogyasztani, de a hűtőben egy napig is eltartható - írja a Mindmegette.
A zöldség, gyümölcs és a megfelelő mennyiségű rost fogyasztás nagyon fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából. Ám ha nem a megfelelő napszakban fogyasztjuk őket, sokkal nagyobb károkat okozhatnak a szervezetünkben, mint gondolnánk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.