Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
A tésztához a lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgájákat is, a cukrot és (ha szükséges) annyi hideg vizet, hogy összeálljon a tészta. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpakba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát
Elkészítés
A pihentetett tésztát lisztezett felületen pár milliméter vékonyra nyújtjuk. 10 darab kb. 8 cm átmérőjű kis kosárka formát kivajazunk, és mindbe 1-1 darabka tésztát teszünk úgy, hogy peremük is legyen. A felesleget levágjuk, majd körben eldolgozzuk a tésztaszéleket. A kosárkák alját sűrűn megszurkáljuk villával. A kosárkákat 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, pihentetjük egy keveset, majd még langyosan kiütögetjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni! A krémhez a mascarponét keverőtálba kanalazzuk. Fokozatosan hozzálocsoljuk a tojáslikőrt, aztán habverővel simára keverjük. A tojáslikőr édességétől függően adhatunk hozzá porcukrot is. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a mascarponéhoz forgatjuk. A krémet habzsákba tesszük, majd a kosárkákba nyomjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük a kosárkákat, tálaláskor pedig ostyavirágokkal díszítjük.
Ahogy minden ünnep, a húsvét is az evés-ivásról szól. Ilyenkor előkerülnek a hagyományos, féltve őrzött családi receptek is. Ezúttal a tökéletes tojáslikőr elkészítési módját osztjuk meg veletek, ahogyan annak idején nagyanyáink is készítették.
További 9 fantasztikus receptet találsz a MINDMEGETTE oldalán!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.