Van még néhány hetünk húsvétig, ám a bevásárlást ideje elkezdni, ha nem a maradékok közül akarunk válogatni az ünnep előtti napokban. Aki jár szupermarketekbe, akár már két héttel ezelőtt is találkozhatott a csokitojásokkal és más, az ünnephez tartozó termékekkel, s mostanra már a hentespultokon is megjelent a füstölt húsvéti sonka, az ünnepi asztal elmaradahtatlan „kelléke”. Ám, aki idén (is) jó minőségű húsárut szeretne fogyasztani és a kínálni a locsolóknak, jobb, ha felkészül rá, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a füstölt húsvéti sonka lassan luxuscikk lesz.
A Húsiparosok Szövetsége szerint a magas árakat az okozza, hogy a német sertéshús jegyzés az elmúlt időszakban jelentősen növekedett, ami a hazai árakat is befolyásolja, ráadásul a sertéscomb ára az elmúlt 4 évben közel 30 százalékot emelkedett. Az árakat ezen kívül befolyásolják a feldolgozás költségei is, amelyek típustól függően változhatnak, pl. a hosszú érlelésű, minőségi termékek előállítása jóval többe kerül, mint a gyorsérlelésű fajtáké. Így az eddigig is kb. 5000 forint kilós áron kapható füstölt hústermék ára idén még magasabb lehet — írja a Mindmegette.hu.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.