A túrógombócot szinte mindenki szereti, és mindenkinek ott él az emlékeiben, milyennek is kell lennie. Ennek ellenére nem mindig sikerül úgy, ahogyan szeretnénk, de most itt a tuti recept, amellyel könnyű és isteni lesz ez az ikonikus étel.
1. A tojásfehérjéket habosra kell verni, így adni a tésztához.
2. Mindig frissen kell tálalni újramelegítve már nem az igazi.
3. A darát ne vidd túlzásba, mert túlságosan besűríti a tésztát.
4. Ne lobogó, csak gyöngyöző vízben főzd a gombócokat - írja a RIPOST.
A túrót törd finomra és keverd el a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával. A fehérjét verd habbá, és lazán forgasd a túróhoz a búzadarával együtt. Kerüljön bele reszelt citromhéj és vaníliás cukor is. Hagyd a hűtőben pihenni legalább 1 órát.
Tedd fel a sós vizet forrni, és formázz kis gobócokat a masszából, majd tedd a gyöngyöző vízbe. Kislángon 4-5 percig főzd lefedve. Végül szűrd le.
Kevés vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a tejfölhöz porcurot keverünk. A gombócokat forgasd bele a kész morzsába,öntsd le a tetejét tejföllel, és tálalhatod is.
Persze a túrógombóc nem csak a klasszikus módon, tejföllel nagyon finom, egy kis lekvárral vagy idénygyümölccsel is feldobhatod, hogy még izgalmasabb legyen. Ha különleges túrógombócot szeretnél, tegyél rá baracklekvárt, de szamócával vagy málnával is isteni.
A túró nem csupán finom, de egészséges is: a túródiétáról itt olvashatsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.