Egyszerű, mégis isteni: így készül a diós padlizsánkrém

recept padlizsán padlizsánkrém
A padlizsánkrémnek számtalan változata létezik, most megmutatjuk a kedvencünket!

Ha tojásgyümölcsről, törökparadicsomról vagy a szerelem almájáról beszélünk, a padlizsánt emlegetjük. Többféleképpen elkészíthetjük. Sokan húspótló zöldségként használják, mert lehet rántani, párolni, sütni. Megtöltve sütőbe toljuk, krémként pirítósra kenjük. A padlizsánkrémre is számtalan variáció létezik, a mi kedvencünk a diós, ennek a receptjét osztjuk meg veletek most.  

Diós padlizsánkrém

Ez a padlizsánkrém nem csak ízletes, de még egészségesebb, mint a többi. Diétába is beilleszthető, de laktat is. Izgalmas ízvilág, kóstoljátok meg!

padlizsánkrém
Ízletes padlizsánkrém
Forrás: Shutterstock


Hozzávalók:

  • 2-3 db padlizsán
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)
  • 2 evőkanál vörösborecet vagy citrom
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • aprított petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

1. Süsd meg a megmosott, villával megszurkált padlizsánokat 180 fokos sütőben.
2. Ha kihűlt, húzd le a héját és turmixold össze a megtisztított fokhagymával, az ecettel és a többi hozzávalóval.
3. Tedd hűtőszekrénybe minimum fél órára és tálaláskor szórd meg frissen vágott petrezselyemmel.

Tipp: A Diéta és Fitnesz cikkében még több padlizsánkrém receptet találhatsz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.