A világhírű skót séf és médiaszemélyiség pont olyan jóízűen tud enni egy kis hamburgerezőben, mint mi, átlagemberek. Nézzük meg, hogy áll össze Gordon Ramsay egy napi menüje.
Mindenki azt hiszi, hogy valami különlegeset választok reggelire… de én mindig zabkását eszem. Gyerekkoromban anyukám vízzel és sóval készítette, szóval ennél egyszerűbb és finomabb dolgot ki sem tudnék találni.
Szerinte ez elegendő energiával látja el egy nehéz napra is. Igaz, ma már izgalmasabban készíti el a zabkását, sült banánt tesz a mandulatejbe, amit felforral és ehhez adja hozzá a zabpelyhet és a szárított áfonyát. Ha netán tojást készít, a rántottát egy szelet grillezett kovászos kenyéren tálalja, és meglocsolja Worcestershire szósszal. Hétvégéken pedig biztos, hogy gofri is kerül az asztalra.
Tudtad?
Az első gofri a 14. században készült és az emberek már akkor is szerették. Az első feljegyzések róla a Le Ménagier de Paris nevű kéziratban találhatóak, amelyben egy francia fiatalember írta le a gofri receptjét a feleségének. Ebben a leírásban a „vasat" is említi – amivel ugye elkészítheti a desszertet –, így a vezető történészek úgy vélik, ekkorra tehető az első gofri megsütése. Még több érdekességet a népszerű finomságról ebben a cikkünkben olvashatsz.
Az ebéd nem egyszerű a sztárszakács számára, mivel munkaköri kötelessége a folyamatos kóstolás. És ki éhes, ha egész nap eszik? Ezért aztán ritkán ül le ebédelni, ahogy mi tesszük.
Nem vagyok túl jó abban, hogy leüljek több órára, és beszélgessek, élvezzem az étkezést. Szeretek talpon maradni, inkább napi 4-5 alkalommal eszem, de mindig csak egy keveset.
Ramsay elmondta, ilyenkor salátákat, sülteket vagy tésztát eszeget, de a hamburger is belefér. A desszertekre sem mond nemet, de ilyenkor dupla edzést végez.
A sztárséf hiába eszegetett napközben annyiféle különlegességet az étteremben, és hiába kóstolgatta a kollégái különlegesnél különlegesebb kreációit, este már csak édesanyja pásztorpitéje és egy forró csokoládés tejfagyi, amit megkíván.
Gordon Ramsay szakmai tapasztalata kétségbevonhatatlan, nemrégiben pedig megosztotta, hogy milyen tanácsai vannak azok számára, akik étterembe látogatnak. Elárulta, az étlap melyik részéről érdemes rendelni."A különlegességek azért vannak, hogy az este folyamán elfogyjanak. Ha 10 különlegességet sorolnak fel, az nem különleges" - vélekedik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.