Mikrózás, ahogy a profik csinálják: nem mindegy, hogy teszed be az ételt

konyhai hack trükk újramelegítés mikrohullámú sütő
Biztosan mindenki ismeri a jelenséget, amikor a mikróban melegített spagetti teteje már szinte megsült, a tányér is tűzforró, de amikor összekeverjük az ételt, mindezek ellenére is csak langyos. Van egy jó trükkünk mikrózásra, aminek alkalmazásával az előző napi ételeket is jó melegen fogyaszthatod!

A konyhai hack, amit bemutatunk tésztaételekkel működik a legjobban, de kipróbálhatod rizzsel, krumplipürével is. Ha főzünk egy jó nagy adag penne arrabiátát, spagettit vagy cacio e pepét, és ennénk is vagy három napig, akkor bizony frusztráló lehet, hogy mikrózás után mindig csak langyos az étel. Vannak, akik ezt úgy küszöbölik ki, hogy a kaját párszor kiveszik a mikróból, megkeverik, majd visszateszik. Nos, ez mostantól elhagyható!

mikrózás
Mikrózásnál az ételt nem kupacban kell a tányérra halmozni.
Forrás: Shutterstock

Mikrózásnál a tészta elrendezése kulcsfontosságú

A tányér közepe maradjon üres, az ételt a szélei mentén, gyűrű alakban kell elrendezni. A mikrohullámok oldalról melegítenek, ezért ha túl sokat halmoztunk a tányér közepére, a hullámok nem tudnak áthatolni rajta és egyenletesen felmelegíteni. Azáltal, hogy az ételeket kör alakban tesszük a tányérra, megnő a felületük. Így a mikrohullámok jobban érik, és egyenletesen melegednek fel.

Vannak olyan elméletek is, miszerint a tésztát és a szószt külön kell felmelegíteni, de mielőtt az üres tésztát mikróba betesszük, egy kis vizet kell spriccelni a tetejére, ezzel megakadályozzuk, hogy kiszáradjon vagy megkeményedjen.

Még több mikrós trükköt láthatsz az alábbi videóban: 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.