A konyhai hack, amit bemutatunk tésztaételekkel működik a legjobban, de kipróbálhatod rizzsel, krumplipürével is. Ha főzünk egy jó nagy adag penne arrabiátát, spagettit vagy cacio e pepét, és ennénk is vagy három napig, akkor bizony frusztráló lehet, hogy mikrózás után mindig csak langyos az étel. Vannak, akik ezt úgy küszöbölik ki, hogy a kaját párszor kiveszik a mikróból, megkeverik, majd visszateszik. Nos, ez mostantól elhagyható!
A tányér közepe maradjon üres, az ételt a szélei mentén, gyűrű alakban kell elrendezni. A mikrohullámok oldalról melegítenek, ezért ha túl sokat halmoztunk a tányér közepére, a hullámok nem tudnak áthatolni rajta és egyenletesen felmelegíteni. Azáltal, hogy az ételeket kör alakban tesszük a tányérra, megnő a felületük. Így a mikrohullámok jobban érik, és egyenletesen melegednek fel.
Vannak olyan elméletek is, miszerint a tésztát és a szószt külön kell felmelegíteni, de mielőtt az üres tésztát mikróba betesszük, egy kis vizet kell spriccelni a tetejére, ezzel megakadályozzuk, hogy kiszáradjon vagy megkeményedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.